Du er her sammen med andre akkurat nå. I dag har ulike mennesker vært på besøk, og totalt har besøkt bloggen min siden august 2010!

mandag 28. oktober 2013

Kanel-kringle


Det får bli et lite natt-innlegg dette her.
Guttene har skolefri i morgen så helga fikk en ekstra kveld.
Det er aldri å forakte:)

Bakte en kanel-kringle, og 3/4 forsvant i sultne mager til kvelds.

Oppskriften er som følger:
500 g hvetemel
100 g smør
3 dl melk
1 ts kardemomme
50 g gjær
1 egg
1 dl sukker 


Man lager den som kanelboller: kjevler ut et rektangel, smører det med smør og strør på sukker og kanel. Ruller sammen til en pølse og legger den i en sirkel.
Klipp så på skrå med saks, nesten helt gjennom pølsa, rundt hele sirkelen. Legg annenhvert "oppklipp" til hver sin side, - da får du kransen:) Pensle med egg og strø på perlesukker.

Stekes i 15 min på 220 grader.

Herlig ny uke til deg:)


4 kommentarer:

  1. Ah!! Den ser himmelsk deilig ut!! Nå fikk jeg lyst på kringle:)
    Fin ny uke til deg...

    Annelise

    SvarSlett
  2. Hvorfor kalles den "kanelkringle" når det ikke er kanel i den?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du må lese alt, vet du;)
      "Man lager den som kanelboller: kjevler ut et rektangel, smører det med smør og strør på sukker og KANEL." :)

      Slett