Du er her sammen med andre akkurat nå. I dag har ulike mennesker vært på besøk, og totalt har besøkt bloggen min siden august 2010!

søndag 7. desember 2014

Superenkelt pinnekjøtt :)

Jada, jeg BOR på østlandet, men jeg ER vestlending.
Og hva spiser vestlendinger til jul? Pinnekjøtt, ja.
Og hva gjør vi som er vant med maten?
Vi finner snarveier og enklere måter å lage maten på :)


Nei, vi løper ikke rundt i skogen etter bjørkepinner, koker og steker og styre og baler.
Vi slenger hver eneste kjøttbit inn i en stekepose sammen med en dæsj vann: ca 3 dl.
Knyter igjen og klipper 3-4 små hull i toppen for å slippe ut dampen.
Så setter vi langpanna i ovnen på 170 grader i hvertfall 3-4 timer i fred og ro.

Og hva får vi ut av ovnen?
Dampet OG stekt pinnekjøtt.
I en vestlendings øyne perfekt pinnekjøtt :)
(...og i tillegg minimalt med oppvask og ingenting søl i stekeovnen)


Dette er ikke min oppfinnelse. Hegemormammaen har gjort dette i mange år før meg.
Og når mammsen sier noe er greit, da ER det greit.

Så mens Hegemor har kvitret i hele dag over middagslukten som har spredt seg i kriker og kroker, har husbonden lidd tilsvarende, - dette er den verste middagen han får. Derfor fikk han noe annet.
Men jeg fikk overvunnet eldstemann på 15 i dag, så nå er vi 3 pinnekjøttetende personer i huset.
Det kommer seg.

Dette er bare ment som et tips, jeg sier ikke at noens måter å tilberede pinnekjøtt på er feil :)
Så hvis du fortsatt vil ut å spikke bjørkepinner får du ha riktig god tur :)

Nydelig, ny uke til dere alle sammen :)

This is a typical norwegian christmas dinner. It's lamb. I prepare it in a cooking bag. So easy, and it tastes great:) My husband was served another dinner, though - he really hates this meat :D I know - MEN!! :D

10 kommentarer:

  1. Dette var et smart tips. Her bruker vi både pinnekjøtt og ribbe på julaften,
    da vi er en salig blanding av aner fra vestlandet og Trøndelag.
    Skal foreslå dette for gubben, da han er pinnekjøttsjefen:)

    Ha en flott ny uke:)
    Klem Marianne

    SvarSlett
  2. Samma det - så lenge det lukter i heile huset! Mmmm - pinnekjøtt! Snadder! Bileter frå måla brannslukkingsaperat på blogginnlegget mitt frå i går :) Takk for tips! Folk er redde det er ulovleg, men eg slår jobben til mannen din i bordet og seier at det det ok for han er det ok for oss:)

    SvarSlett
  3. I looked at all! This is something great! I fell in love with your blog!

    SvarSlett
  4. Hei!
    Vi har i min familie alltid stekt urøkt pinnekjøtt i ovn. Etter ca. et døgn med utvanning, så legger jeg pinnekjøttet i en langpanne, og setter det i ovnen på lav varme (100). Så øker jeg gradvis temperaturen i løpet av de to-tre timene kjøttet står inne, og gir kjøttet en siste ti minutter på relativt høy varme (200-225). Det er nydelig - mørt og crispy.
    Vi setter langpanna på bordet, med helling på panna slik at vi kan dyppe lefser i sjyen/fettet.
    Lurt å varme tallerkene til denne maten.
    Eva :-D

    SvarSlett
  5. Hei! Legger du pinnekjøttet i vann natten før? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jepp, vanner ut på vanlig måte:)

      Slett
  6. Hei.
    Har 1.5kg pinnabog.
    Er 3dl vann i posen tilstrekkevidde?
    ...og steketiden den samme?
    Bjørn

    SvarSlett
    Svar
    1. Det skal gå fint, det er ikke på desiliteren, sånn egentlig. Hiv inn en kaffekopp eller to. Poenget er bare at de ikke blir liggende å koke:) Lykke til:) Samme steketid. Bare følg litt med:) Jeg lagde for et par dager siden, og da langstekte jeg på 100 gr i 4 timer og deretter på 160-170 i et par timer:)

      Slett
    2. takker og bukker :)
      ha en god og fin jul :)
      Bjørn

      Slett
  7. Godt nyttår, alle matglade :)) Resten av innkjøpt pinnekjøtt til jul ligger nå og koser seg i stekepose i ovnen. Prøvde det en gang før jul, og resultatet var aldeles nydelig. Synes dette er en genial måte, lett som en knott :) Hvorvidt det blir stekepose på julaften fremover er heller usikkert - men det skyldes tradisjoner og IKKE smak. Saftig og godt, verdt å prøve! Mvh Grethe

    SvarSlett